طرز طبخ کینوا | به سادگی کینوا


اگر تا به حال فکر کرده اید که چگونه کینوا بپزید، این مقاله برای شما مناسب است. از موادی که به آن نیاز دارید تا تمام روش های تهیه آن، این همه چیزهایی است که باید در مورد پخت این ماده خوشمزه و سالم بدانید.

از نزدیک یک کاسه کینوا با یک شاخه آویشن در بالای آن، با یک قاشق در آن

احتمالاً نیازی نیست که من این را به شما بگویم، اما کینوا یکی از مواد مورد علاقه من است. اگر توجه نکرده اید، من دستورهای زیادی با کینوآ در آنها دارم و دقیقاً در نام وب سایت موجود است! من کینوا را به دلایل مختلف دوست دارم. طعم خوبی دارد، تقریباً در هر آشپزی کار می کند، درست کردنش آسان است، مقرون به صرفه است و سالم است. اما بسیاری از مردم طرز پخت کینوآ را نمی دانند. اگر شما هم از آن دسته افراد هستید، نگران نباشید! من شما را با این راهنمای جامع برای مواد مورد علاقه من تحت پوشش قرار داده ام.

پختن کینوا واقعا آسان است. به سختی زمان، تجهیزات یا مهارتی لازم است. و هنگامی که کینوا خود را پختید، یک ماده شگفت انگیز دارید که می توانید از آن در میلیون ها دستور پخت مختلف استفاده کنید. پس بیایید در مورد کینوا و نحوه طبخ آن شیرجه بزنیم.

چه تجهیزاتی نیاز دارید؟

برای تهیه کینوا به سختی به تجهیزات آشپزخانه نیاز دارید. تنها چیزی که نیاز دارید یک قابلمه و یک چنگال است و آماده تهیه این دستور غذایی پف دار، سالم و سرشار از پروتئین هستید.

نمای بالای سر پیرکس آب و یک کاسه کینوا نپخته با برچسب.

مواد لازم

در اینجا موادی وجود دارد که برای تهیه کینوا در خانه به آنها نیاز دارید. حتماً کارت دستور غذا را در انتهای مقاله بررسی کنید تا مقدار دقیق مواد را ببینید.

  • کوینو
  • اب – هنگام طبخ کینوا حتما از آب صاف شده استفاده کنید.

طرز پخت کینوا

طبخ کینوا واقعا نمی تواند آسان تر باشد. در اینجا نحوه انجام آن آمده است.

  • مواد را با هم ترکیب کنید. کینوا و آب را به یک قابلمه اضافه کنید.
لا به لای یک پیرکس در حال ریختن.  آب در یک قابلمه با کینوا نپخته، و نمای بالای یک قابلمه با آب و کینوا نپخته
  • بجوشانید. کینوا و آب را روی حرارت زیاد گرم کنید تا آب به جوش بیاید.
  • بجوشانید. حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و کینوآ را بجوشانید تا تمام آب آن گرفته شود. این باید بین 8 تا 12 دقیقه طول بکشد.
  • باقی مانده. حرارت را خاموش کنید و درب قابلمه را بردارید. اجازه دهید کینوآ به مدت 5 دقیقه بماند.
  • کرک. با استفاده از چنگال (یا دستمال برنج) کینوآ را پف کنید، سپس سرو کنید.
یک قابلمه پر از کینوا با یک چنگال در آن

روش های جایگزین

پختن کینوا روی اجاق گاز به نظر من ساده ترین و بهترین روش است. اما در صورت تمایل راه های دیگری نیز برای طبخ کینوا وجود دارد. در اینجا 3 روش دیگر برای پختن کینوا وجود دارد.

  • پلوپز. شما می توانید کینوا را در پلوپز درست به همان روشی که برنج می پزید بپزید. با این حال، با نزدیک شدن به آماده شدن کینوا، مراقب آن هستم. از آنجایی که کینوآ لطیف‌تر از برنج است، گاهی اوقات پلوپزها کینوا را بیش از حد می‌پزند و می‌سوزند و به دستگاه می‌چسبند.
  • بجوشانید و آبکش کنید. این روش شبیه به روش اجاق گاز است، اما لازم نیست به این اندازه به کینوا توجه کنید. آب را دو برابر کنید و کینوا را بپزید تا زمانی که ببینید میکروب شروع به جدا شدن از دانه کینوا کرد. سپس کینوا را از صافی ریز آبکش کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  • در آرام پز. من دوست دارم کینوا را به غذاهای آرام پزم اضافه کنم. این یک راه عالی برای افزودن پروتئین اضافی، مواد مغذی و طعم به راحتی است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که کینوآ را در نیمه پخت به آرام پز اضافه کنید. حتما مقداری آب اضافه هم اضافه کنید تا دستور خشک نشود. من دوست دارم مقدار مساوی کینوا و آب را به آرام پز اضافه کنم.
از نزدیک قاشقی که یک قاشق کینوا را از یک کاسه بیرون می آورد

چه مقدار آب باید استفاده کنم؟

نسبت کینوا به آب بسیار مهم است، اما خوشبختانه این نسبت ساده و به راحتی قابل یادآوری است. هنگام پختن کینوا روی اجاق گاز یا در پلوپز، به ازای هر 1 فنجان کینوا 1 3/4 فنجان آب اضافه کنید. ساده است! اگر کینوا نرم تری می خواهید می توانید از 2 فنجان آب نیز استفاده کنید.

انواع کینوا

باور کنید یا نه، حداقل 7 نوع مختلف کینوا وجود دارد. احتمالاً حتی بیشتر از این هم وجود دارد، اما من 7 نوع وجود دارد که من مرتباً با آنها آشپزی می کنم: کینوآ سفید، کینوآ قرمز، کینوآ سیاه، کینوآ سه رنگ، تکه های کینوآ، آرد کینوآ، و چیپس کینوآ. همه آنها برای شما خوشمزه و خوب هستند. برای کینوا سفید، قرمز، سیاه و سه رنگ، فرآیند پخت دقیقاً یکسان است.

آیا کینوا سالم است؟

کینوا یکی از سالم ترین غذاهای موجود در جهان است. تنها در ¼ فنجان کینوا خشک شده، 8 گرم پروتئین، 5 گرم فیبر، 30 درصد از ارزش روزانه منیزیم، 28 درصد از ارزش روزانه فسفر، 15 درصد از ارزش روزانه آهن، و بسیاری از مواد مغذی و مواد معدنی بیشتر با وجود داشتن تمام آن فواید شگفت‌انگیز برای سلامتی، ¼ فنجان کینوا خشک تنها ۲۲۲ کالری، ۳۳ گرم کربوهیدرات، ۴ گرم چربی و ۰ گرم قند دارد.

نحوه ذخیره سازی

کینوا را می‌توانید تا 1 سال در ظرف دربسته در انبار نگهداری کنید. فقط مطمئن شوید که آن را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید. اگر نیاز به نگهداری بیشتر از یک سال داشته باشید، به مدت 3 سال در فریزر باقی می ماند. کینوا پخته شده را می توان در ظرف دربسته در یخچال به مدت یک هفته نگهداری کرد.

نمای بالای یک کاسه کینوا روی آن آویشن و فلفل، در کنار دستمال سفره و چنگال

دستور العمل هایی که باید امتحان کنید

اکنون که طرز پخت کینوا را می‌دانید، وقت آن است که چند دستور تهیه کنید. در اینجا 10 دستور غذای مورد علاقه من برای تهیه با کینوآ آورده شده است. درست کردن همه آنها آسان، فوق العاده سالم و فوق العاده خوشمزه است.

  1. 5-مواد کینوا مکزیکی
  2. کینوا لایم نارگیل آسان
  3. برنج سرخ شده کینوا 10 دقیقه ای
  4. 5-ماده پوسته پیتزا کینوا
  5. سالاد کلم استوایی و کینوا پاور
  6. سیب زمینی شیرین و لوبیا سیاه کینوا فلفلی آرام پز
  7. میله های صبحانه بلوبری کینوا
  8. کینوا کاری نارگیل آرام پز
  9. کاسه صبحانه قدرتمند کینوا
  10. سوپ کینوا نارگیل و قارچ خامه ای

آمادگی: 2 دقایق

پختن: 10 دقایق

جمع: 12 دقایق

  • آب و کینوا را در یک قابلمه کوچک اضافه کنید.

  • روی حرارت زیاد روشن کنید و بگذارید بجوشد. پس از جوش آمدن، روی آن را بپوشانید و به مدت 8 تا 12 دقیقه (بسته به مقدار کینوآ که می‌پزید) بجوشانید.

  • پخت کینوا زمانی انجام می شود که آب آن جذب شود و جوانه از دانه جدا شود.

  • از روی حرارت بردارید، درب آن را بردارید و بگذارید 5 دقیقه خنک شود.

  • با چنگال پف کنید و لذت ببرید!

خدمت: 0.25فنجان ها | کالری: 156کیلو کالری | کربوهیدرات ها: 27g | پروتئین: 6g | چربی: 3g | چربی های اشباع شده: 1g | چربی های چند غیر اشباع: 1g | چربی اشباع شده: 1g | سدیم: 7میلی گرم | پتاسیم: 239میلی گرم | فیبر: 3g | ویتامین A: 6IU | کلسیم: 23میلی گرم | اهن: 2میلی گرم