طرز تهیه کیچاری | به سادگی کینوا


3 مارس 2023

توسط آلیسا

این دستور پخت کیچاری آسان است و بسیار سالم است. گنجاندن آن در رژیم غذایی به سلامت روده، هضم و التهاب و سایر موارد کمک می کند.

نمای بالای یک کاسه کیچاری با ماست، گشنیز و تکه‌های لیموترش، با یک قاشق در آن، در کنار یک کاسه دیگر.

اخیراً مراقبت از سلامت روده ام را در اولویت قرار داده ام. تنظیم مجدد و تغذیه سیستم گوارشی هدف بزرگ من بوده است و من متوجه نتایج آنی شده ام. این شگفت انگیز است که وقتی از سلامت روده ام مراقبت می شود، احساس بهتری دارم.

یک چیزی که واقعا به من کمک کرد؟ کیچاری. من کیچاری را به طور منظم در رژیم غذایی خود قرار داده ام. من همیشه آن را می‌خورم، و گاهی اوقات حتی یک پاک‌سازی کیچاری انجام می‌دهم، جایی که بعد از صبحانه جو دوسر، آن را برای ناهار و شام می‌خورم.

دستور پخت کیچاری من نه تنها به من احساس سلامتی و آرامش می دهد، بلکه خوشمزه است. طعم بسیار زیادی از ادویه ها به دست می آید و دال دلچسب و شفابخش است.

یک قاشق چوبی با یک قاشق کیچری بالای دیگ کیچاری

کیچاری چیست؟

کیچاری بخشی ضروری از رژیم غذایی آیورودا است. این به طور سنتی ترکیبی از برنج باسماتی و ماش دال است که یک نسخه تقسیم شده از ماش کامل است. این دو غذای دلچسب و آرامش بخش با سبزیجات شفابخش و ادویه های فراوان ترکیب می شوند تا غذایی ایجاد کنند که خواص متعادل کننده ای برای هر سه دوشا دارد. کیچاری جزء اصلی زندگی آیورودا است، زیرا بدن، ذهن و روح را تغذیه می کند.

کیچاری از یک ترکیب قوی و منحصر به فرد از ادویه ها استفاده می کند که نه تنها طعم را اضافه می کند، بلکه دوشاها را متعادل می کند. یک دستور غذای خوب کیچاری دارای ادویه های گرم کننده، ادویه های سم زدا و ادویه های ضد التهابی است … و طعم آن خوشمزه خواهد بود!

یکی از نکات کلیدی در تهیه کیچاری استفاده از ادویه کامل است. اینها طعم قوی تر و تازه تری به ظرف می دهند که قوام فرنی مانندی دارد.

نمای بالای تمام مواد مورد نیاز کیچاری: یک کاسه هویج خام، گل کلم و کدو سبز، یک کاسه پیاز خرد شده، یک کاسه اسفناج خام، یک کاسه آب سبزیجات، یک کاسه برنج باسماتی، یک کاسه ماش دال ، یک کاسه آبلیمو، یک کاسه نمک و فلفل و تعداد زیادی کاسه کوچک با ادویه های مختلف

آنچه شما نیاز دارید

در اینجا مواد لازم برای تهیه این غذای کیچاری آسان و شفابخش را آورده ایم. برای اطلاع از مقادیر دقیق هر ماده، کارت دستور غذا را در انتهای مقاله بررسی کنید.

  • روغن نارگیل
  • دانه خردل قهوه ای
  • دانه رازیانه
  • دانه زیره سبز
  • دانه شنبلیله
  • زردچوبه پودر شده
  • زنجبیل زمینی
  • گشنیز آسیاب شده
  • زیره آسیاب شده
  • نمک دریا
  • فلفل سیاه – برای بهترین نتیجه، از فلفل سیاه تازه آسیاب شده استفاده کنید.
  • سیر
  • پیاز – موسیر برای این دستور العمل خوب عمل می کند.
  • فقط دال – در صورت تمایل می توانید از عدس طلایی هم استفاده کنید.
  • برنج سفید باسماتی
  • سبزیجات – تقریباً هر سبزی با این دستور العمل کار می کند.
  • آب سبزیجات
  • اب
  • برگ بو
  • گشنیز – گشنیز تازه یک چاشنی اختیاری است.
  • ماست نارگیل – ماست نارگیل نیز یک چاشنی اختیاری است.
یک کاسه کیچاری با ماست، گشنیز و لیموترش، با یک قاشق در آن، با یک کاسه کیچاری و یک کاسه گشنیز در پس زمینه

طرز تهیه کیچاری

در اینجا طرز تهیه این غذای سم زدایی و ضد التهابی آورده شده است. خیلی راحته!

  • ادویه ها را برشته کنید. روغن را به یک قابلمه یا فر هلندی اضافه کنید و حرارت دهید. همه ادویه ها به جز برگ بو را اضافه کنید و بپزید تا معطر شوند که 2 تا 3 دقیقه طول می کشد.
کنار یک قابلمه پر از ادویه های خام، جدا از هم، و قابلمه با همه آن ادویه ها با هم، با دستی که قاشق چوبی را هم می زنیم.
  • پیاز و سیر را اضافه کنید. پیاز و سیر را به قابلمه اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر تفت دهید.
  • باقی مواد را اضافه کنید. ماش، برنج باسماتی و سبزیجات را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا با ادویه ها ترکیب شوند. آب سبزیجات و آب را در آن بریزید و برگ بو را اضافه کنید و هم بزنید تا همه با هم مخلوط شوند.
کنار یک قابلمه با برنج و دال، روی آن هویج خام، گل کلم و کدو سبز، کنار قابلمه ای که همه آن مواد با هم مخلوط شده اند، با دستی که آب سبزیجات را داخل قابلمه می ریزیم.
  • پختن. کیچاری را بجوشانید و حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. کیچاری را حدود یک ساعت بجوشانید.
  • خدمت. بعد از گذشت یک ساعت، درب قابلمه را بردارید، کیچاری را هم بزنید، ادویه ها و بافت آن را بررسی کنید و تنظیمات لازم را انجام دهید. سپس کیچاری را در کاسه ها سرو کنید و با گشنیز اختیاری و ماست نارگیل تزئین کنید.

نکات و تغییرات

کیچاری دستوری است که به راحتی می توانید با آن بازی کنید. می توانید آن را طوری تنظیم کنید که مال خودتان باشد. هدف کیچاری این است که برای سیستم گوارشی شما شفابخش، متعادل کننده و ملایم باشد. در اینجا چند نکته و تغییراتی وجود دارد که می توانید آنها را امتحان کنید تا بیشترین بهره را از دستور پخت خود ببرید.

  • سبزیجات را عوض کنید. هرکسی هوس سبزیجات متفاوتی دارد و بدن هرکسی واکنش متفاوتی به سبزیجات مختلف نشان می دهد. شما می‌توانید از هر سبزیجاتی که می‌خواهید در این دستور غذا استفاده کنید، بنابراین از امتحان کردن ترکیب‌های طعمی جدید لذت ببرید و تا زمانی که سبزیجاتی را بیابید که سلامت روده شما را به بهترین شکل ممکن می‌سازد، آزمایش کنید.
  • از عدس استفاده کنید. ماش دال پایه سنتی این دستور غذاست و مورد علاقه من است. اما مخلوط کردن آن و تهیه این دستور غذا با انواع مختلف عدس می تواند سرگرم کننده باشد.
  • برنج خود را بشویید برنج باسماتی خود را قبل از افزودن به قابلمه حتما بشویید. شستن برنج مقداری از نشاسته را از بین می‌برد که از لغزش و گلوله شدن کیچاری شما جلوگیری می‌کند.
  • از آبگوشت خانگی استفاده کنید. شما می توانید با تهیه آبگوشت سبزیجات خانگی خود طعم آن را به این دستور غذا اضافه کنید. آبگوشت خانگی همیشه بهتر از چیزی است که در فروشگاه پیدا می کنید، و دستور العمل من برای عصاره استخوان گیاهی قارچ گیاهی Instant Pot با ادویه های موجود در این کیچاری عالی است.
  • بافت را تنظیم کنید. درست مانند فرنی یا بلغور جو دوسر، هر کس بافت ترجیحی متفاوتی برای کیچاری دارد. پس از اتمام پخت، ببینید آیا بافت آن را دوست دارید یا خیر. اگر برای شما خیلی آبکی است، به پختن آن ادامه دهید تا غلظت مناسبی پیدا کند. اگر برای شما خیلی غلیظ است، مقداری آب یا آب سبزیجات اضافه کنید تا کامل شود.
  • از یک گلدان فوری استفاده کنید. این دستور العمل بسیار آسان است، اما اگر یک قابلمه فوری دارید، می تواند آسان تر شود. برای تهیه کیچاری در قابلمه فوری، تمام ادویه ها را روی حرارت قرار دهید. سپس بقیه مواد را اضافه کنید و به مدت 8 دقیقه با فشار زیاد بپزید. ساده است!
از نزدیک یک قاشق را در یک کاسه کیچاری با گشنیز، ماست و لیموترش تازه روی آن قرار دهید.

نحوه نگهداری و گرم کردن باقیمانده کیچاری

کیچاری به خوبی و به راحتی ذخیره می شود. آن را در ظرف دربسته نگهداری کنید تا 4 روز در یخچال بماند. می‌توانید به سرعت آن را در مایکروویو و با افزایش 30 ثانیه‌ای با قدرت 80 درصد دوباره گرم کنید تا کاملاً گرم شود.

آیا می توانم این دستور را فریز کنم؟

بله، می‌توانید کیچاری را فریز کنید تا اطمینان حاصل کنید که هر زمان که به آن نیاز داشتید یک غذای شگفت‌انگیز برای سلامت روده در فریزر خود دارید. آن را تا 3 ماه در یک کیسه دربسته در فریزر نگهداری کنید و قبل از گرم کردن مجدد آن را کاملاً ذوب یا یخ‌سازی کنید.

بالای سر یک کاسه کیچاری که روی آن را گشنیز، ماست، و لیموترش قرار داده اید، با یک قاشق داخل آن ببندید.

دستور العمل های بیشتری که برای سلامت روده شما مفید است

کیچاری یکی از دستور العمل های مورد علاقه من برای مراقبت از سلامت روده ام است. در اینجا تعدادی از موارد مورد علاقه دیگر من وجود دارد.

دستور کیچاری

این دستور کیچاری پر از طعم است، برای سلامت روده شما عالی است و برای ذهن و بدن شما شفابخش است. این یکی از مواد اصلی غذا خوردن آیورودا است و درست کردن آن آسان است.

زمان کل 1 ساعت 15 دقایق
  • روغن را در یک قابلمه بزرگ یا فر هلندی گرم کنید. پس از ذوب شدن، ادویه ها را اضافه کنید. ادویه ها را در روغن بپزید تا زمانی که کاملا معطر شوند، حدود 2 تا 3 دقیقه. از آنجا سیر و پیاز / موسیر را اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر یا بیشتر تفت دهید.

  • لوبیا، برنج و سبزیجات را اضافه کنید و سریع هم بزنید تا مطمئن شوید که ادویه ها به طور یکنواخت بقیه مواد را پوشش می دهند. مایعات را در آن بریزید و برگ بو را هم بزنید.

  • مخلوط را به جوش بیاورید، سپس آن را کم کنید تا بجوشد و روی آن را ببندید و حدود یک ساعت بپزید. درب را بردارید، مخلوط را خوب هم بزنید و در صورت تمایل مقداری مایع بیشتری اضافه کنید.

  • پس از آماده شدن برای سرو، قسمت را بین کاسه ها تقسیم کنید. در صورت تمایل با گشنیز و ماست نارگیل تزیین کنید.

کیچاری را در ظرف در بسته در یخچال تا 4 روز و یا تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید. در مایکروویو با قدرت 80 درصد در 30 ثانیه گرم کنید.

کالری: 343کیلو کالری | کربوهیدرات ها: 59g | پروتئین: 18g | چربی: 5g | چربی های اشباع شده: 3g | چربی های چند غیر اشباع: 0.2g | چربی اشباع شده: 0.5g | سدیم: 346میلی گرم | پتاسیم: 395میلی گرم | فیبر: 9g | قند: 4g | ویتامین A: 113IU | ویتامین سی: 50میلی گرم | کلسیم: 73میلی گرم | اهن: 4میلی گرم