توصیه های تغذیه ای در کم خونی رژیم درمانی متخصص تغذیه بالینی


مهمترین نکات تغذیه ای برای کم خونی عبارتند از:

اهمیت برای توصیه های تغذیه ای برای کم خونی می تواند در پیشگیری و درمان این عارضه مفید باشد. کم خونی یک اختلال شایع است که در آن گلبول های قرمز سالم کافی برای انتقال اکسیژن به بافت های بدن وجود ندارد. کمبود آهن و کم خونی آن از مهمترین مشکلات تغذیه ای و بهداشتی در ایران است. این مشکل به ویژه در کودکان و زنان در سن باروری شایع است.

توصیه های تغذیه ای برای کم خونی

کمبود آهن در تمام مراحل زندگی می تواند عوارضی مانند اختلال در درک و یادگیری داشته باشد که بسته به میزان کمبود ، شدت آنها متفاوت است. برای درمان کم خونی ، ابتدا باید علت آن مشخص شود. در صورت کمبود مواد مغذی مانند آهن ، اصلاح و مکمل مصرف غذا به عنوان گزینه های درمانی مکمل در نظر گرفته می شود.

منابع اصلی آهن عبارتند از جگر ، کله پاچه ، گوشت قرمز ، مرغ ، ماهی و زرده تخم مرغ. منابع گیاهی سبزیجات برگ سبز تیره مانند جعفری ، اسفناج و حبوبات مانند عدس و لوبیا نیز حاوی مقادیر مناسبی آهن هستند.

علل کم خونی

کم خونی به دلایل مختلف ایجاد می شود و می تواند شامل موارد زیر باشد:

عدم کفایت فقر آهن

شایع ترین علت کم خونی فقر آهن است که بر بدن شما تأثیر می گذارد. مغز استخوان برای تشکیل هموگلوبین به آهن نیاز دارد. بدون آهن کافی ، بدن شما نمی تواند هموگلوبین کافی برای گلبول های قرمز تولید کند.

کم خونی در شرایط خاص

این نوع کم خونی در بسیاری از زنان باردار مشاهده می شود. همچنین در اثر از دست دادن خون مانند خونریزی شدید قاعدگی ، زخم ، سرطان و استفاده منظم از برخی داروهای ضد درد ، به ویژه آسپرین ایجاد می شود.

کمبود ویتامین

علاوه بر آهن ، بدن به اسید فولیک و ویتامین B-12 نیاز دارد تا گلبولهای قرمز کافی را بسازد. رژیم غذایی بدون این ویتامین ها و سایر مواد مغذی مهم می تواند تولید گلبول های قرمز را کاهش دهد.

همچنین ، در برخی از افرادی که به اندازه کافی B-12 دریافت نمی کنند ، بدن قادر به جذب ویتامین کافی نیست و می تواند منجر به کم خونی ناشی از کمبود ویتامین شود که به کم خونی بدخیم معروف است.

کم خونی التهابی

برخی بیماریها مانند سرطان ، ایدز ، آرتریت ، بیماری کلیوی ، بیماری التهابی روده و سایر بیماریهای التهابی حاد یا مزمن ، می توانند در تولید گلبولهای قرمز خون اختلال ایجاد کنند.

کمخونی آپلاستیک

این کم خونی نادر و تهدید کننده زندگی زمانی رخ می دهد که بدن گلبول های قرمز کافی تولید نمی کند. علل کم خونی آپلاستیک شامل عفونت ها ، داروهای خاص ، بیماری های خود ایمنی و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی است.

کم خونی مرتبط با بیماری مغز استخوان

بیماری هایی مانند سرطان خون و میلوفیبروز می توانند با تأثیر بر تولید خون در مغز استخوان باعث کم خونی شوند. آثار این نوع سرطان و اختلالات شبه سرطان از خفیف تا تهدید کننده زندگی متغیر است.

مایلوفیبروز این نوعی سرطان مغز استخوان است که با تولید طبیعی سلول های خونی تداخل دارد.

کم خونی همولیتیک

زمانی اتفاق می افتد که گلبول های قرمز به سرعت از بین می روند. برخی بیماریهای خونی تخریب گلبولهای قرمز را افزایش می دهند.

کم خونی سلول بادبانی

این بیماری ارثی و گاهی جدی است. این به دلیل کمبود هموگلوبین است که گلبول های قرمز را به هلال غیر طبیعی تبدیل می کند. گلبولهای نامنظم خون زودرس می میرند و در نتیجه کمبود مزمن گلبول های قرمز خون ایجاد می شود.

نکات تغذیه ای در مورد کم خونی را ادامه دهید

میوه های خشک شده (برگ) ، به ویژه برگ زردآلو ، انجیر خشک ، کشمش و دانه های روغنی نیز حاوی مقدار زیادی آهن هستند. البته باید توجه داشت که جذب آهن به طور کلی از منابع گیاهی کمتر است.

ویتامین ها ج که به طور طبیعی در میوه ها و سبزیجات تازه و خام یافت می شود ، جذب آهن از منابع گیاهی را افزایش می دهد.به ازعلاوه بر غذاهای ذکر شده ، زیرا بسیاری از انواع کم خونی فاقد مواد مغذی دیگر مانند اسید فولیک و ویتامین ها هستند B12 منابع کافی از این ریز مغذی ها نیز باید ایجاد شود.

اصلی ترین و شایع ترین علل کمبود آهن ، مصرف ناکافی غذاهای غنی از آهن مانند گوشت ، به ویژه گوشت قرمز است که منبع غنی آهن قابل جذب است. عادات غذایی نادرست ، مانند نوشیدن چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا ، نیز می تواند منجر به کمبود آهن شود.

علاوه بر این ، برخی رفتارهای غذایی مانند مصرف منظم ساندویچ های آماده ، سوسیس ، کالباس ، پیتزا و تنقلات کم ارزش مانند چیپس ، نوشابه ، شکلات و پفک نیز افراد را در معرض کمبود آهن قرار می دهد. زیرا این غذاها اغلب دارای آهن کمی هستند. مصرف نان با استفاده از جوش شیرین یکی دیگر از عوامل م inثر در ایجاد کمبود آهن است.

توصیه های تغذیه ای برای کم خونی

نظرات متفاوتی در مورد استفاده از مکمل های آهن در دوران قاعدگی وجود دارد. مهمترین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که اگر کم خونی فقر آهن ندارید ، مصرف زیاد این ماده و تجمع آن در بدن به دلیل خاصیت اکسید کننده آهن می تواند خطرات احتمالی مانند بیماری قلبی را به دنبال داشته باشد. و باعث سرطان شود.

سازمان بهداشت جهانی در سال 2011 ، گزارشی را منتشر کرد که مکمل های دوره ای آهن را برای زنان در سنین باروری در مناطقی از جهان که شیوع بالای کم خونی ناشی از فقر آهن در آنها وجود داشت ، توصیه می کرد. همانطور که گفته شد ، توصیه مصرف مکمل های آهن در افراد مختلف متفاوت است و باید پس از آزمایش خون انجام شود و در موارد عادی رعایت نکات توصیه شده برای جلوگیری از کم خونی کافی است.

در همه انواع کم خونی ، میزان هموگلوبین خون کاهش می یابد و میزان اکسیژن رسانی به مغز و سایر اندام ها کاهش می یابد. از بین انواع مختلف کم خونی ، سه مورد بسیار شایع است. این سه نوع عبارتند از:

  1. حساسیت به فقر آهن
  2. کمبود اسید فولیک
  3. کمبود ویتامین B12

توصیه های تغذیه ای برای کم خونی

توصیه های تغذیه ای برای کم خونی

تفاوت بین کم خونی فقر آهن و سایر کم خونی ها

در این حالت ، علاوه بر کاهش سطح هموگلوبین در خون ، گلبول های خون به ویژه گلبول های قرمز نیز کوچک می شوند.

کم خونی ناشی از ویتامین B12 و اسید فولیک چیست؟

در این دو نوع کم خونی ، هموگلوبین خون کاهش یافته و سلول های خونی بزرگ می شوند. کم خونی فقر آهن را می توان با یک آزمایش ساده تشخیص داد. با این حال ، برای تشخیص کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 ناشی از کم خونی ناشی از اسید فولیک ، امکان انجام آزمایشات دقیق وجود دارد که فقط در آزمایشگاه مجهز قابل انجام است.

علائم فیزیکی این سه نوع چیست؟

علائم هر سه نوع کم خونی تقریباً یکسان است. علائمی مانند رنگ پریدگی ، خستگی زودرس و بیش از حد در طول روز. از دست دادن حافظه کوتاه مدت در افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن نیز مشاهده می شود.

رژیم درمانی این کم خونی ها چیست؟

در درازمدت ، استفاده طولانی مدت از داروهای مرتبط با آن برای همه انواع کم خونی توصیه نمی شود ، اما استفاده کوتاه مدت از این داروها به کاهش علائم کم خونی شدید کمک می کند و وقتی کمی از بین رفت ، می توان رژیم غذایی مناسبی را رعایت کرد. به دست آورد. در نظر گرفته شده.

برای افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن ، 2 تا 3 وعده گوشت در روز توصیه می شود. در افراد مبتلا به کم خونی ناشی از کمبود اسید فولیک ، خوردن یک تا دو وعده سبزیجات تازه در روز یک رژیم غذایی مناسب است.

تغذیه و کم خونی

کم خونی را می توان با علل و علائم مختلف تشخیص داد. نکته ای که همیشه باید مورد توجه قرار گیرد ، نقش تغذیه ای در پیشگیری و مدیریت کم خونی است. برخی از داروها و مشکلات مزمن سلامتی می توانند خطر ابتلا به کم خونی را افزایش دهند. پزشک شما به افراد مبتلا به بیماری های مزمن کمک می کند تا رژیم غذایی خود را برای جلوگیری از کمبود آهن و داشتن زندگی راحت تر ، سالمتر و شادتر مدیریت کنند.

علائم کم خونی

علائم کم خونی بستگی به علت آن دارد. اگر کم خونی ناشی از یک بیماری مزمن باشد ، می توان با آزمایش تشخیص داد.

بسته به علت کم خونی علائم وجود دارد. این علائم در صورت بروز شامل موارد زیر است:

  • خستگی
  • ضعف
  • پوست زرد یا روشن
  • ضربان قلب نامنظم
  • تنگی نفس
  • سرگیجه
  • درد قفسه سینه
  • دست و پای سرد
  • سردرد

توصیه های تغذیه ای برای کم خونی

توصیه های تغذیه ای برای کم خونی

کم خونی و بیماریهای مزمن

اگرچه انواع مختلفی از کم خونی وجود دارد ، این وضعیت زمانی رخ می دهد که شما گلبول های قرمز سالم کافی برای حمل اکسیژن در سراسر بدن خود را ندارید.

کم خونی می تواند نتیجه از دست دادن خون ، عوامل ژنتیکی یا عوامل دیگر باشد. بیماریهای مزمن مانند HIV / AIDS ، سرطان ، آرتریت روماتوئید ، بیماری کرون و سایر موارد می تواند خطر ابتلا به کم خونی را افزایش دهد. در صورت تشخیص بیماری مزمن ، از متخصص تغذیه خود در مورد افزایش خطر ابتلا به کم خونی سوال کنید.

اهمیت آزمایش سطح آهن

اگر فکر می کنید کم خونی دارید ، سطح آهن خود را آزمایش کنید. میزان آهن مورد نیاز فرد بستگی به جنسیت ، سن و سایر عوامل بهداشتی دارد. انجمن ملی بهداشت (NIH) توصیه می کند که مردان روزانه به 8 میلی گرم آهن نیاز دارند. در زنان 19 تا 50 سال ، مقدار مورد نیاز آهن 18 میلی گرم است. زنان 50 سال به بالا روزانه 8 میلی گرم آهن نیاز دارند. مصرف بیشتر یا کمتر آهن می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود.

دارو و مکمل های آهن

در صورت تشخیص کم خونی ، مکمل ها و داروهایی برای درمان این مشکل به شما تجویز می شود. همیشه داروی تجویز شده خود را طبق دستور مصرف کنید. دارو یا مکمل غذایی خود را بدون مشورت با پزشک تغییر ندهید.

تغذیه مناسب برای جلوگیری از کم خونی

کم خونی را می توان بسته به نوع و عوامل سلامتی فرد تشخیص داد ، موقتی است یا می تواند یک مشکل طولانی مدت باشد. در هر دو مورد ، تغذیه مناسب بخش مهمی در پیشگیری و مدیریت کم خونی است.

رژیم غذایی متعادل می تواند از کمبود آهن جلوگیری کند. اگر در معرض ابتلا به کم خونی هستید ، با متخصص تغذیه خود در مورد نحوه تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن خود صحبت کنید.

منابع آهن موجود در غذاها

آهن یک ماده معدنی است که به طور طبیعی در غذاهایی که روزانه می خورید یافت می شود. با این حال ، اگر کمبود آهن دارید ، باید به میزان آهن رژیم غذایی خود توجه بیشتری داشته باشید. ببینید کدام غذاها دارای سطح آهن هستند و کدام گزینه ها هستند. غذاهای زیادی سرشار از آهن هستند.

بدن شما در مقایسه با منابع گیاهی بیشتر آهن خود را از منابع گوشت جذب می کند. اگر کمبود آهن دارید ، حتماً بوقلمون ، مرغ و گوشت بدون چربی را در رژیم غذایی خود قرار دهید. سبزیجات برگ سبز تیره مانند کلم بروکلی ، کلم پیچ و اسفناج از دیگر نمونه های رایج غذاهای غنی از آهن هستند. برخی از غذاهای غنی از آهن که اغلب برای افزایش سطح آهن توصیه می شوند عبارتند از:

  1. گوشت گوساله
  2. گوشت بره
  3. بوقلمون
  4. جوجه
  5. کبد
  6. تخم مرغ
  7. ماهی و صدف
  8. نان و غلات
  9. میوه هایی مانند توت فرنگی ، هندوانه ، کشمش ، خرما ، انجیر ، زردآلو خشک ، هلو خشک
  10. دعاها

در مورد غذاهای غنی از آهن از متخصص تغذیه خود سوال کنید.

توصیه های تغذیه ای برای کم خونی

چه غذاهایی جذب آهن را افزایش می دهند؟

علاوه بر نیاز به خوردن غذاهای غنی از آهن ، متخصص تغذیه غذاهایی را توصیه می کند که به جذب آهن کمک می کند. غذاهای غنی از ویتامین C می توانند جذب آهن را افزایش دهند.

به دنبال راههای ساده برای ترکیب غذاهای غنی از آهن با منابع ویتامین C باشید. به عنوان مثال ، افزودن گوجه فرنگی و فلفل به سالاد کلم پیچ و اسفناج به شما یک وعده غذایی مغذی می دهد که به شما در مقابله با کم خونی کمک می کند. ویتامین E موجود در هویج ، سیب زمینی شیرین ، پرتقال و سایر غذاهای رایج نیز می تواند به جذب آهن کمک کند.

غذاهایی که مانع جذب آهن می شوند کدامند؟

در حالی که خوردن غذاهای سرشار از آهن برای کنترل کم خونی مهم است ، آشنایی با غذاهایی که جذب آهن را محدود یا متوقف می کنند نیز مهم است. کلسیم برای سلامت استخوان ها مهم است ، اما می تواند در جذب آهن توسط بدن اختلال ایجاد کند.

برخی از نان های غلات کامل ، غلات و محصولات سویا حاوی اسیدی به نام فیتات هستند. فیتات و اسید فیتیک می توانند جذب آهن را کاهش دهند ، بنابراین در مورد محدودیت اسید فیتیک در رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید. قهوه و چای ، به ویژه چای سیاه ، می تواند جذب آهن را مسدود کند. بهتر است هنگام خوردن غذا از مصرف این داروها خودداری کنید.

بهتر است چند ساعت قبل یا بعد از غذا چای یا قهوه خود را بنوشید. اگر مبتلا به کم خونی هستید ، از متخصص تغذیه بخواهید تا به شما در تامین مواد مغذی مورد نیاز رژیم غذایی کمک کند. متخصص تغذیه بر اساس نیازهای غذایی منحصر به فرد شما غذا را توصیه می کند و غذاهایی را مشخص می کند که باید از آنها اجتناب کنید.

No Responses

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها
    https://2cindiet.ir/

     

    https://adiet.ir/

     

    https://atkinsshop.ir/

     

    https://arydiet.ir/

    https://badiet.ir/

     

    https://behsadiet.ir/

     

    https://cdiet.ir/

     

    https://chetorr.ir/

     

    https://cliksalamat.ir/

     

    https://clobfit.ir/

     

    https://dfdiet.ir/

     

    https://dietcolob.ir/

     

    https://dietdarmani.ir/

     

    https://dietforlife.ir/

     

    https://dietgroups.ir/

     

    https://dietiic.ir/

     

    https://dietition.ir/

     

    https://dietrejim.ir/

     

    https://dietsalamat.ir/

     

    https://dietsnews.ir/

     

    https://dranbaraa.ir/

     

    https://drbizh.ir/

     

    https://drrezbiz.ir/

     

    https://drshadibizhani.ir/

     

    https://drvitamind.ir/

     

    https://elmetaghzie.ir/

     

    https://exirsalamati.ir/

     

    https://fdiet.ir/

     

    https://fitanfood.ir/

     

    https://fitnesdiet.ir/

     

    https://fitaamin.ir/

     

    https://ganut.ir/

     

    https://foodketo.ir/

     

    https://ghafaridiete.ir/

     

    https://gi-si.ir/

     

    https://gvrt.ir/

     

    https://h-new.ir/

     

    https://happydiet.ir/

     

    https://healthdiets.ir/

     

    https://healthsnews.ir/

     

    https://hodafit.ir/

    https://kermanycom.ir/

     

    https://holodiet.ir/

     

    https://kermanyy.ir/

     

    https://ketogenicdiets.ir/

     

    https://ketodietshop.ir/

     

    https://nuteladiet.ir/

     

    https://nutgeram.ir/

     

    https://nutri-diet.ir/

     

    https://nutricell.ir/

     

    https://nutritionistsnews.ir/

     

    https://mdiet.ir/

     

    https://ketoshope.ir/

     

    https://oplasdiet.ir/

     

    https://parsiandiet.ir/

     

    https://ketozists.ir/

     

    https://laghariii.ir/

     

    https://limome.ir/

     

    https://lemondiet.ir/

     

    https://lagharifit.ir/

     

    https://maangdiet.ir/

     

    https://mi-xi.ir/

     

    https://na-hi.ir/

     

    https://na-se.ir/

     

    https://namnakk.ir/

     

    https://newsab.ir/

     

    https://newshealth.ir/

    https://nildiet.ir/

     

    https://novinn.ir/

     

    https://pcosdiet.ir/

     

    https://pezeshknew.ir/

     

    https://realnutrition.ir/

     

    https://reghim.ir/

     

    https://regimekhob.ir/

     

    https://rejimeketo.ir/

     

    https://rejimkermany.ir/

     

    https://rezhimdarmani.ir/

     

    https://rezhimeghazayi.ir/

     

    https://sabosdiet.ir/

     

    https://rezhimesalem.ir/

     

    https://salamatnew.ir/

     

    https://rezhimlaghar.ir/

     

     

    https://sebnews.ir/

     

    https://zolangdiet.ir/

     

    https://zdiet.ir/

     

    https://xdiet.ir/

     

    https://truediet.ir/

     

    https://taqhzie.ir/

     

    https://wellfitdiet.ir/

     

    https://taghziehnew.ir/

     

    https://sibe-salamati.ir/

     

    https://sha-min.ir/

     

    https://gamewake.ir/

     

    https://giahpezeshkan.ir/

     

    https://ispmr.ir/

     

    https://megig.ir/

     

    https://storg.ir/